Om oss

Om oss

De flesta av oss känner till våra far- och morföräldrar, vad de hette och var de kom ifrån. Men en generation till bakåt i tiden? Då är det många som börjar sväva på målet. Det är så lätt att bara leva i nuet och glömma bort de människor som gjort vår ganska bekväma vardag möjlig.

Att släktforska och hitta sitt ursprung kan vara en fantastiskt rolig, stimulerande och lärorik hobby. Och det var också så vi började, vi hade det som hobby. Vi forskade fram våra egna släktled och hjälpte andra släktforskare att komma vidare i deras eget sökande efter sina anfäder.

Nu vill vi hjälpa dig att hitta ditt ursprung och din familj tack vare vår kunskap och erfarenhet. Du kan välja ett av våra paket som innehåller släktträd och släktkrönika enligt dina önskemål.

Vi utför även specialuppdrag om det är något särskilt du vill veta, till exempel:
* Har jag adliga rötter?
* Är det sant att min farfars far satt på fästning för bedrägeri?
* Vilka i min släkt emigrerade till Amerika?

GÅ TILL PAKET

Sedan ska vi komma ihåg att det handlar om släktforskning!
Det finns ingen garanti för vad man hittar eller om man hittar. Som exempel är det vanligt inom alla släkter att barn föds utom äktenskapet där fadern eller ibland bägge föräldrarna är okända. I vissa fall går det ändå att få fram information men ibland finns ingen dokumentation bevarad.
Kyrkböcker förvarades i prästgårdarna i respektive församling. Prästgårdarna var oftast träbyggnader och under århundradena från slutet av 1600-talet, då den nya kyrkolagen som stipulerade att böcker över församlingsmedlemmarna skulle föras kom, har en del gårdar eldhärjats och kyrkoböckerna gått förlorade. Det kan också finnas andra anledningar till att böcker gått förlorade över århundradena.

Det är jag som ligger bakom Hitta mitt ursprung

Lars Lundgren